Lapsi- ja varhaisnuorisotyön toimintojen infoa löydät rullaamalla sivua alaspäin. Päivämäärät, ajankohdat ja tapahtumapaikat löytyvät sivun oikeasta laidasta ajankohtaista -osiosta ->

- - - - - - - LAPSITYö– - - - - - - -

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu sunnuntaisin kokousten yhteydessä saarnan aikana.

Kuukauden viimeisenä sunnuntaina, Helluntai- ja Vapaasrk:n yhteisissö iltatilaisuuksissa ei pyhäkoulua. Pyhäkoulu sen lisäksi tauolla kesä ja talvilomien yhteydessä.

Mix-ilta

Mix -illat on tarkoitettu 1.-5. luokkalaisille.

Mix-illat ovat Helluntaiseurakunnan tiloissa. Iltojen järjestäjänä ovat Helluntai- ja Vapaaseurakunta yhdessä.

Mix -ilta sisältää musiikkia, toimintapisteitä (Mix), ruokaa, raamishetken, jossa nähdään näytelmiä ja tuumataan yhdessä elämää, raamatunkertomuksia ja uskoa, yhdessä olemista ym. toimintaa. Lasten vanhemmat ovat tervetulleita mukaan!

Mix -retket: Monipuolista yhdessä tekemistä ja oppimista sisällä ja ulkona luonnossa. Ota tarvittavat vaatteet mukaan!

Mix -toimintojen ajankohdat ja aikataulut löydät toimintakalenterista.

Tarkempia tietoja Petriltä: 040-5520207

Lastentapahtuma, ToriMix, Talvirieha ym.

Joka kevät lasten toiminnassa järjestetään jokin tavallisesta poikkeava tai tavallista isompi tapahtuma. Joka toinen vuosi järjestetään ns. "lastentapahtuma", iso ja elämyksellinen tapahtuma, johon Viitasaaren alakoulutkin osallistuvat. Joka toinen vuosi järjestetään ToriMix, eli mix ilta torilla. Näiden lisäksi vuoteen kuuluu esim. talviriehapäivä, joka sisältää mm. mäenlaskua (ylättävän isosta mäestä!), ratsastusta ja makkaranpaistoa viitasaarelaisella maatilalla. Lisäksi toteutetaan mitä milloinkin keksitään (toteutettu mm.Mix-Areena tapahtuma Viitasaari Areenalla). Tapahtumista ja erityistoiminnoista ilmoitetaan nettisivuilla ja toimintailloissa aina etukäteen.

Lastenleirit

Lastenleiri järjestetään kerran vuodessa kesäaikaan. Yleisimmin leirit pidetään Koliman leirikeskuksessa. Leirit ovatkin toiminnan yksi kohokohta ja niitä moni odottaa läpi vuoden.

Koulutyö

Viitasaaren koulujen kanssa tehdään yhteistyötä monella eri tavalla. Pohjoisen Keski-Suomen helluntaiseurakuntien koulutyöntekijä Anniina Jakonen vierailee säännöllisesti kouluilla. Myös koululaiset ovat innokkaasti vierailleet viime vuosina temppelillä järjestetyissä lastentapahtumissa yhdessä opettajiensa kanssa. Kolmos-nelosluokkalaisille tarjotaan jouluisin ja pääsiäisenä laadukas Jees-lehti, joka sekin säilyy monen pulpetissa pitkään.

- - - TOIMINNAN TOTEUTUS JA SUUNNITTELU - - -

Yhteistyötä vapaaehtoisvoimin

Lapsi- ja varhaisnuorisotyö on yhteistä Helluntai- ja Vapaaseurakunnan kanssa. Toimintaa koordinoi nuorisopastori, sitä suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä ja se perustuu vahvasti vapaaehtoistyön pohjalle. Lapsi- ja varhaisnuorten toiminnassa vapaaehtoisia onkin mukana runsaasti.