Loistavaa tätä päivää, ylä- ja alamäessä!

Srk-blogi | 22.11.2016 16.18

Voidaan todeta Raamatun ja käytännön valossa, että Jumalan valo sekä paljastaa, että karkoittaa pimeyden. Sen seurauksena elämäni voi jopa loistaa, huolimatta olosuhteista, ympärilläni olevista ihmisistä ja eri asioista.!

Vai voiko...

..ihan oikeasti..?

Onko todella mahdollista, että toisen ihmisen loukatessa, sairauden jatkuessa, yksinäisyydessä tai vastauksia vailla voisi sisäinen olotilani olla kirkas ja selkeä.? Onko kukaan tällaista olotilaa elänyt todeksi.? Niin, onko..

Jotta emme rupea kaunistelemaan karua elämää, täytyy todeta, että hyvin monet vastoinkäymiset, sairaudet ja pelot ovat totisinta totta ja pyrkivät väkisinkin painamaan vahvimmankin tarpojan raskaaseen suohon. Tätä olet ehkäpä kokenut paljonkin elämässäsi.

Kuitenkin samaan aikaan.. Jotta emme rupea vesittämään kaikkivaltiaan Isämme sanoja, täytyy todeta, että kaikissa näissä meidän jokaisen ulottuville on tarjolla elämä, joka sykkii toivoa, uskoa ja uskallusta, näidenkin asioiden keskellä. Itse asiassa niin, että huolimatta näistä, voin elää, iloita ja kulkea rohkeasti eteenpäin siinä vahvassa ymmärryksessä, että asiani ovat kunnossa. Ja se mitä uskon sydämessäni näkyy tavalla ja toisella ulospäin elämästäni.

Uskon, että minua ja sinua kutsutaan ottamaan askelia lähemmäs sellaista päivittäistä Jumalayhteyttä, jossa Hänen puheensa ja sanansa saa nousta vähitellen suuremmaksi totuudeksi kuin kaikki nämä muut totuudet tässä vajavaisessa maailmassa.

Joulunajan sanoman totuus on vanhojen tapahtumien lisäksi täyttä nykyaikaa. Sinut on kutsuttu ja uskon kautta tuotu lähelle Häntä joka on itse valkeus. Älä tyydy siihen, että mikään olosuhde, ihminen tai joku muu saisi määrittää miltä tämä päivä tai tuleva näyttää sisimmässäsi. Vietä aikaa ”nenä Raamatussa”, anna anteeksi sinua vastaan rikkoneille (ihan oikeasti), puhu Jumalan sanaa elämääsi ja kuten Paavali monesti kehottaa ”pyri” löytämään lisää. Älä ajattele, että ”nyt tässä on löydetty kaikki ja minä olen valmis”. Jumalan voimaan luottaminen ei ole omin voimin puristamista. Vaan eipä se ole myöskään passiivisuutta tai välinpitämättömyyttäkään Jumalaa kohtaan.

Kutsu loistamaan on tänään voimassa. Kuu saa kirkkautensa auringolta, sinä saat sen Luojaltasi, kun etsit Häntä ja pysyt Hänessä. ”Joulun” ilo tulee sisällesi, ja pysyy siellä vielä ensi jouluunkin asti.

”Me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa, niiden, jotka Hän on suunnitelmansa mukaan kutsunut.

Sillä ne, jotka Hän on ennalta tuntenut, Hän on myös ennalta määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että Hän olisi esikoinen monien veljien joukossa.

Mutta ne, jotka Hän on ennalta määrännyt, Hän on myös kutsunut, ja ne jotka hän on kutsunut, hän on myös vanhurskauttanut. Ja ne, jotka hän on vanhurskauttanut, hän on myös kirkastanut.

Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?”

[Room.8:28-31]

Loistavaa tätä päivää ja huomistakin sinulle!

- petri -

nagivointi